vrijdag 11 april 2008

Trift shop 2When I was at Troc again this week I thought I found a real gem. You must know, I collect Luxval glass. Many of you will not know this glass but a lot of you may know the famous Belgian crystal of Val saint Lambert.
Well, VSL made Luxval glass in the depression when people did not have the money to buy expensive cut crystal.
The produced a line of really beautiful Art Deco vases and other objects. I have a collection of more then 100 pieces.
So, I was very pleased when I saw this vase in the shop and it costed only 4 euro! What a find! I did not have this model, it is called Come and the price was a real steal. These prices of these vases go from 30 euro up to 150 euro sometimes.... Sadly my joy was not long lived because I say a huge big crack in the glass...It came home with me anyway because even with this huge crack, 4 euros was still a steal.
Wanneer ik weer eens bij Troc was dacht ik de koop van m'n leven gezien te hebben. Deze prachtige vaas van het merk Luxval stond er en ze kostte maar 4 euro.
Luxval is het glas dat de beroemde kristalfabriek van Val saint Lambert maaktte in de depressie jaren toen de mensen geen geld hadden om het beroemde geslepen kristal te kopen. Ze fabriceerden een prachtige reeks Art Deco glas. Ik heb er een colletie van van rond de 100 stukken.
Ik was erg blij toen ik deze vaas zag want dit model, Come genaamd, had ik nog niet.
Ze kostte bovendien maar euro wat een echt koopje is want deze vazen halen prijzen van tussen de 30 tot 150 euro soms.
Helaas was mijn vreugde van korte duur want ineens zag ik de reden waarom deze vaas zo goedkoop was. Er zat nl een enorme scheur in...Maar ik heb haar toch mee naar huis genomen want zelfs met scheur is 4 euro nog altijd een koopje.

5 opmerkingen:

vosgesparis zei

wat een heerlijk donker Jaques brel geluid komt er uit mijn pc ;)) mooi!! ik heb geen tijd om te luisteren want ik moet dus nodig naar de kringloop!!
heb alleen nog maar een oude emmer gevonden..

LiLi M. zei

Toch leuk, nu is het weer een vaas met een verhaal geworden. De amerikanen hebben het ook altijd over depression glass. Is dat eigenlijk niet (ook) verwant met ons persglas? In Nederland wordt nl. alleen die laaste term gebruikt. En is het ook niet zo dat de kleur ook de waarde bepaalt en paars (mijn favoriet) een dure kleur is?
Fijn weekend!

vosgesparis zei

gisteren op de noordermarkt stond er precies zo'n glas , ik denk zo'n 20 centimer hoog en t leuke was dat door jouw verhaal hier ik het gelijk herkende ;) zo leren we ook nog eens wat.

Anja zei

Hmm, ben geen glaskenner maar ik denk dat je desondanks de scheur tóch een goede vondst hebt gedaan, niet?
Houd nu mn ogen wel open op rommelmarkten en in kringloopjes
hoor :)

Elly zei

Nou ja, ondanks de scheur, toch een mooie vaas voor weinig! Voor mij heeft het altijd wel wat als het niet allemaal meer perfect is, maar ik kan me voorstellen dat voor zo'n verzameling je eigenlijk alleen gave stukken zoekt. Maar goed dat je 'em toch gekocht hebt hoor!