woensdag 14 juli 2010

We wachten We wait

Once again we are playing the waiting game. Caitlin, our white Maine Coon lady is pregnant and we are waiting for her kittens. That means that we don't leave the house anymore for more then half an hour. The cat room is ready. The other cat's don't understand why they may no longer go to their room.
It will be Caitlin's last litter.

We spelen weer het "wachten" spelletje. Onze witte Maine Coon dame verwacht elke dag kittens en dus staan we weer paraat om haar te helpen indien nodig. Het zal haar laatste nestje worden want op Halloween wordt Caitlin 7 jaar en dat is een mooie leeftijd voor een poes om op pensioen te gaan. Dat betekend oa dat ik het huis niet meer verlaat tenzij ik maximum een half uur weg moet zijn en dat ik ook s'nachts weer om de paar uur ga kijken of ze niet begonnen is met de bevalling.
Alle spulletjes die we nodig hebben voor een perfecte bevalling staan klaar. Haar kraamkist staat gedekt met zachte absorberende doeken, de weegschaal om de kittens te wegen staat op z'n plaats. Ook een notabord waar we geboorte uur en gewicht en geslacht kunnen noteren met een balpen die schrijft, een keukenrol, een ontsmette schaar voor het doorknippen van de navelstreng, het telefoonnummer van de dierenarts en nog enkele andere dingen, het is allemaal klaar voor het heuglijke moment.

Onze dame is de laatste tijd heel erg snel gestressed en kan niet veel verdragen van de andere katten. Bij haar vorige kittens was ze voor het eerst, ontzettend beschermend ten opzichte van hun en o wee de kat, die te kort in haar buurt of die van haar kittens kwam. Die kreeg meteen de volle laag en werd krijsend en vechtend de deur gewezen. Ik vrees een beetje dat het weer van dat zal zijn gezien ze zich nu al zo chagrijnig gedraagd.
Maar op zich is dat is allemaal geen probleem, het zorgt alleen voor extra stress in onze kattenfamilie, maar uiteindelijk komt dat allemaal wel goed. Zo begrijpen Patchwork en haar 2 maanden oude dochter Nanu niet waarom ze niet meer op de kattenkamer mogen.
Het voornaamste is echter dat de kittens gezond zijn. Duimen jullie mee met mij voor een mooi en gezond laatste nestje??

Geen opmerkingen: