zaterdag 24 juli 2010

Een nieuwe quilt A new quilt

Vorige week werd er bij een collega op het werk van m'n man een kindje geboren. Toen ik de geboortelijst aan het bekijken was om een kadootje te kiezen viel me het auto thema op.
Mijn gedachten gingen gelijk uit naar de auto stoffen die ik heel recent had gekocht. Ze hadden exact de kleuren van de spulletjes die de ouders hadden uitgezocht, nl groene tinten en rode autootjes . Ik wist dadelijk, ik hoef geen kadootje te kopen ik kan veel beter zelf iets maken.

Last week a baby boy was born at my husbands workplace and when I saw the stuff the parents had picked out I remembered these fabrics I bougth recently. I knew I had to make a gift instead of buying one.


Ik zocht een eenvoudig patroontje dat de stof zoveel mogelijk gans liet zodat er nog iets van de autootjes te zien was.

I picked out a very simple pattern that would not cut up all the little cars.
In één namiddagje was alles geknipt en kon ik met het naaien beginnen. Het naaien gaat ook heel vlot vooruit. Zoals altijd doe ik alles met de hand.
In one afternoon all the fabric was hand cut and sewing is going quickly.


3 opmerkingen:

Kaat zei

Prachtige stofjes! Waar heb je ze gekocht?
Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Poppedijne zei

Ik koop al mijn stofjes voor kleedjes en voor quilt in de USA, via Ebay of Etsy.

Huis, Tuin en Quilt zei

Hoi,

leuk dat je even op mijn blog gekeken hebt, en je hebt gelijk, onze kasten lijken erg op elkaar ook wat kleur betreft! Jij hebt een la meer, altijd handig!! Mijn kast heeft ook al een paar kleuren gehad, allerlei kleuren grijs/ blauw maar inderdaad iedere x toch te blauw. Toen taupe omdat ik dat gemeng van kleuren zat was. Deze kleur grijs heeft ook heel wat voeten in de aarde gehad, want werd iedere x toch te blauw naar mijn zin!!! Wat is dat toch met die verkeerde keuzes maken???
Nu is hij erg naar mijn zin en ik denk dat hij maar een tijdje zo blijft. De volgende x dat ik hem schilder wordt hij gewoon wit, daar kan je je niet in vergissen... toch?

Groetjes Susan.