dinsdag 19 oktober 2010

Halloween


Het is niet omdat ik niet blog dat ik niets doe , nietwaar. Ik ben volop bezig aan oa een kinderquiltje. Maar dat kan ik hier moeilijk opzetten want dat is een kadootje voor iemand en dat moet een verrassing blijven voor die persoon. Verder heb ik al een tweede dekentje gehaakt en ben ik aan een derde en een vierde begonnen.
Maar dit jurkje wil ik wel even laten zien.

Het stofje heb ik al meer dan een jaar in huis en nu was het de ideale moment om er een Halloween jurkje van te maken voor ons klein prinsesje.
I have this fabric more then a year and now it was the season and the time to make a tiny Halloween dress for our little granddaughter.
Het is een supereenvoudig modelletje. Je knipt twee voorkantjes en 4 achterkantjes want de hele bovenkant van het jurkje is dubbel. De rok is een eenvoudige rechte strook. Drie knoopjes vanachter en voor de fun een leuke oranje rick-rack voor aan de zoom.
Kosten alles samen nog geen 10 euro en 2 uurtjes werk!

This is a super easy dress. The bodice is fully doubled and the skirt is 1 long piece of fabric. Three little buttons in the back and a sweet orange rickrack on the bottom of the skirt.

Voor de warmte combineerden we dit jurkje met een zwart T shirt met lange mouwen en er was ook een zwarte maillot voorzien maar die was helaas veel te groot. Voorlopig dus maar een witte legging eronder. Pop kreeg een bijpassend rokje en een truitje.
We combined this dress with a black long sleeved T-shirt and we ordered black stockings but they where to big so here she wares it with a white legging.
Dollie got a matching skirt and sweater.Wat kan je toch leuke dingen creƫren met een minimum aan moeite en geld en kijk eens hoe schattig het haar staat! Je hoort het, hier praat natuurlijk weer een fiere oma.
Happy Halloween !

1 opmerking:

LiLi M. zei

Oh wat een schattig jurkje! Maar ja, het is ook wel een zeer mooi modelleke dat het showt! Ik kan me zo goed voorstellen dat je er zoveel plezier in hebt om zulke kleertjes voor haar te maken, geniet er veel van!