zondag 10 oktober 2010

Poppemoedertje Doll quilt

Herinneren jullie zich deze quilt?? Het is de quilt die ik maakte voor onze kleindochter toen ze geboren is.
Ondertussen is onze kleine meid anderhalf jaar oud en stilaan ontwikkeld ze zich in een echt poppenmoedertje.

Voor haar eerste verjaardag kreeg ze een pop van haar overgrootmoeder en van mij en m'n man kreeg ze een prachtige poppenwagen.Nu dat ze zeer goed kan lopen gebruikt ze de poppenwagen niet meer als loopwagen maar als een echte poppenwagen. Omdat ze steeds meer met de pop die ze Baby noemt ging spelen moest er dus voor een quiltje gemaakt worden voor de pop.
Van de restjes stof van haar eigen quilt maakte ik deze kleinere versie van haar poppenquilt.Remember this quilt?? It is the one I made when my granddaughter was born. In the mean time the little lady is 18 months old and she is becoming a real doll's mommie. She has a doll she call's baby and for her first birthday she got this doll's pram from me and my husband. That called for a little quilt.

The quilt is made from the remnants of the big quilt.Baby, haar pop wordt vakkundig toegedekt en dan in de poppenwagen 'gelegd'. Ik zet het even tussen aanhalingstekens want leggen is nog een groot woord voor haar.Natuurlijk moest er voor de poppenwagen nog een luiertas gemaakt worden want een jonge moeder heeft heel wat mee te nemen als ze gaat wandelen! Ook deze werd gemaakt van restjes van de grote quilt.


Of course she also needed a diaper bag because a young mum has a lot to take with her when she goes walking with the baby.


5 opmerkingen:

Marleen Rooijmans zei

Wat prachtig weer Nicky!

LiLi M. zei

Geweldig!!! Ik ben dol op van die 'net als echt' speeldingen, helemaal als ze zo mooi zelf gemaakt zijn. Ik schat in dat dit echte bewaarstukken zijn die straks nog door je achterkleinkinderen gebruikt zullen worden!

Hanne zei

Mooi Nicky! Zo'n poppenquiltje lijkt me ook ideaal voor in de werpkist, maar helaas deel ik jouw quilt-talent niet ;)

Cisca zei

Wat mooi is dit weer geworden, j kleindochter boft maar met zo'n oma.

OCTOPOES zei

Wat een leuke blog!! Quilten doe ik soms ook maar momenteel gebeten door wol.
Straks en morgen ga ik eens verder neuzen op je blog want ik zie zoveel mooie dingen.
En Maine Coones zijn prachtig hé!
Ik ben zelf pleegmama voor weeskittens van 't asiel.
Groetjes.