zaterdag 14 augustus 2010

Nog een jurkje Another little dress

Dit is het eenvoudigste jurkje aller tijden. In Amerika noemen ze dit een kussensloop jurkje. In de periode van de beurscrash in de jaren dertig waren de mensen zo arm dat ze geen geld hadden voor stof te kopen voor jurkjes. Dus werden kussenslopen gebruikt.
Je had al een zoom ( open zijde van de sloop) en ook de zijkanten waren al gestikt. Je knipte de bovenkant open en daarna knipte je twee armsgaten aan de zijkanten
Je moest dan alleen de armsgaten afwerken, vanboven een tunnetje stikken. Daar reeg je een lint door of een koordje en klaar was de jurk.
Eenvoudige en economische kon niet.

The most easy dress ever to make, the pillowcase dress. Well known in the US but not in Europe.

Op deze schets zie je het principe. Mijn jurkje is een iets gesoficiteerder versie van dit basis model. Het is iets uitgeschuind naar beneden toe en er is een boord contrasterende stof aangezet. Je maakt het zelfs in dit geval in minder dan 1 h.
Ik kocht dit jurkje geknipt maar niet genaaid op Etsy.

This drawing shows the principle of the dress. Our dress is a bit more sofiticated with a contrasting border and the bottem is a bit wider then the top. You can sew this little dress together in less then 1 hour. I bought the dress already cut but not sewn on Ebay.
Geen opmerkingen: