vrijdag 21 november 2008

It's grey outside Buiten is het grijs

It's so grey outside...the skies have closed in and you can only see grey...It is sad and so depressing.
Buiten is het zo grijs...de lucht is potdicht en je ziet alleen maar grijs.Het is buiten triest en deprimerend.
Luckely the leaves of the miscantus grass and the oak tree are bright with yellows and gold. They bring a bit of light in these depressing days
Gelukkig brengt het geel en het oker en roest van de miscanthus grassen en de eikenboom van de buren een beetje kleur in deze sombere dagen.
A little wreath I made last year is more beautiful then ever. Tiny mosses have attatched themselfs to it and make it very pretty. The rusty color of the iron cakestand looks wonderful with it.
Vorig jaar maakte ik een kransje van de lange takken van de gevelklimmer en deze heeft een heel jaar in weer en wind buiten gelegen. Hij is nog intact en nog mooier geworden door de kleine mosjes die er zich op vastgezet hebben. Het rode ijzerroest van de cakestandaard kleurt er prachtig bij.

Even the zinc garden conainers look wonderful in this weather.Their color and the color of the leaves makes for a pretty good combination.
This weekend they predict the first snow in Belgium....Soon it will be Christmas...The time is almost come!
De zinken tuincontainers blijven mooi zelfs op deze sombere dagen en combineren goed met de gouden kleuren van de herfst.
Dit weekend voorspellen ze de eerste sneeuw in België...Het wordt nu gauw Kerstmis. Het is bijna zo ver....8 opmerkingen:

Marianne@Songbirdisnesting zei

Gister hadden we hier ook zo´n grijze dag. Ik vond het juist wel mooi,die ruige luchten. Op het moment is hier de lucht nu prachtig blauw en licht er een heel dun laagje sneeuw. Er gaat nog meer vallen dit weekend heb ik begrepen. Dus eigenlijk moet ik nu snel naar buiten om de laatste bloemen te knippen (de rozen bloeien nog steeds) voordat de vorst ze kapot maakt.
Fijn weekend!

quitethecrow zei

Hi Nicky! The last comment you made on my blog was sent to my "junk mail" and I only just saw it!

I will try to gather up my chocolate cherry bread recipe and get it off to you. It was quite tasty.

I know what you mean about everything feeling gray and depressing. I used to live in the Midwestern part of the US and boy was it flat, gray and depressing. For the past 28 years I have lived in the Southeastern part of the US and relish the sun, verdant fields and year-round flowers. The older I get, the less my joints like cold! Your garden does look quite lovely, even in autumn. Come have a look at one of my "tenants" in my greenhouse; I think he might cheer you up!

LiLi M. zei

Hallo Nicky,
Eindelijk, eindelijk kom ik hier dan ook afgezakt, ik heb het zo druk gehad en nog eigenlijk, maar ik wil vandaag gewoon wat tijd maken (nee ik heb nog geen goed recept daarvan!). Ik wil je van harte feliciteren met het feit dat je grootmoeder wordt! Ik kan me niet voorstellen dat er bij jou nog grijze luchten zijn, jij loopt toch op wolken nu? En begreep ik nou goed dat je ook al weet dat het een meisje wordt, of heb ik dat nav je comment op de kaart gefeliciteerd met uw dochter gewoon aangenomen? Ben je al druk baby dekentjes aan het quilten? Geniet van deze tijd en om te beginnen van het weekend, lekker binnen blijven en aan de frutsel, de troep in de tuin is gewoon goed voor de grond, dat weet je toch wel ;-)

Elly zei

Hier is het buiten helemaal wit van de sneeuw, een prachtig gezicht! En ach, die donkere dagen vind ik eigenlijk wel lekker! Als het dan buiten zo grijs en grauw is is het binnen des te warmer en gezelliger! Ik ben een echte huismus, dus ik kan daar heel erg van genieten! Je foto's zijn verre van grijs, mooi al die kleuren die natuur ons zomaar kado geeft!

Something White zei

Ook in de Westvlaamse vlakten overal sneeuw vanmiddag gehad en nu alleen nog maar nattigheid, waar ik ook niet vrolijk van word. Maar we komen er wel overheen, hè! Een mailtje komt er aan...
Lieve groet, Marjolijn

Erna zei

nog geen sneeuw gehad?
de softies heb ik voor de markt morgen gemaakt...als ik er over heb zet ik ze in mijn shop begin volgende week!! als je er geen ziet verschijnen mail me dan even ik kan er eentje voor je maken! (oja en kijk even op mijn blog een dag terug zie je nog een foto van meer kleurtjes)

veerle zei

Zo grijs vind ik je tuin nog niet. Ik hou van die herfsttinten.

quitethecrow zei

Hi Nicky...just wanted to check in on you and hope that all is okay. I haven't forgotten that you want the chocolate bread recipe. I promise I will get it off to you.

In the meantime, I was tagged by Nancy Tobin, and thought of you since you like games. Here are the rules, if you'd like to join in...

1. Link to person who tagged you.
2. Mention the rules
3. Tell 6 quirky but boring, unspectacular details about yourself
4. Tag 6 other bloggers by linking to them
5. Go to each person’s blog and leave a comment that lets them know they’ve been tagged