dinsdag 21 oktober 2008

A tasty meal of leftovers --- Overschotjes

This is a recipe I invented myself a while agoo and It tasted so great that I make it at least once every two weeks.
It started with some pieces of salmon in the freeser and a lot of leftover vegetables in the fridge.
I started to cube some raw patatoes. Made them only a half inch big. Then I added some diced carrots and a slice of root selery (the round white kind). I first baked the patato cubes until halfdone and then added the celary and carrot and baked until they where almost done. Then I added the green beans. Asparagues or snow peas also work well. At the last moment I added the tiny tomatoes I had grown myself. That gave a fresh touch to the meal.
Just season with salt and pepper and if you have it you can add a bit of freshy chopped dill.

Dit is een maaltje dat ik zelf bedacht toen ik eens een groot aantal restjes van groenten had en twee porties zalm in de diepvries die al lang op een maaltijd zaten te wachten. Nu ben ik zelf niet zo gek van zalm en daarom bleven ze maar in de diepvries liggen. Maar het moest er toch maar eens van komen om hem klaar te maken.
Ik begon met te kijken wat er nog in de koelkast zat van groenten. Einde van de week, je kent dat wel, nog een stuk witte knolselder en een grote wortel, enkele groene boontjes en een handvol tomaatjes....
De rauwe geschilde aardappelen sneed ik in kleine blokjes van nog geen 2 cm en deed dat ook met de knolselder en de wortel. Eerst bakte ik in een hapjespan de aardappeltjes halfgaar en deed er toen de selder- en wortelblokjes bij. Toen die zo goed als klaar waren gingen de groene boontjes erbij. Buiten groene boontjes werken ook groene asperges en peultjes heel erg goed. Wanneer al de groenten beetjgaar waren deed ik er de mini tomaatjes bij voor een frisse toets.
Kruid met peper en zout en als je het hebt doe er dan nog een eetlepel verse geknipte dille bij.

The pieces of salmon where baked until not quit done in the center and then seasoned with some mixes herbs (do not know what is exactly in them) especially for salmon and some pepper and salt. Garnish with some dill if you have it. Enjoy your leftovers meal!

De stukken zalm werden snel gebakken in een pan.Ik bak ze tegenwoordig zoals je ze in het restaurant krijgt nl niet helemaal gaar in het centrum. Ze worden gekruid met speciale zalmkruiden en peper en zout. Vraag me niet wat er exact in die zalmkruiden zit want ik weet het niet maar het is erg lekker.
Smakelijk eten zou ik zo zeggen!

4 opmerkingen:

Elly zei

Mmmmm..... dit ziet er overheerlijk uit!!! Eet smakelijk! Bedankt voor het recept!

LiLi M. zei

Mmmm zoiets doe ik het ook wel met tonijn steaks, nou ja, eerlijk gezegd heb ik er nog nooit aardappeltjes bij gedaan, ga ik zeker een keer proberen. Maar wel de restjes dus. Ik gebruik alleen nooit kruidenmixen, echt niet! Zit vaak heel veel zout in, nou ja zeg, een dag niet gezeurd...Ik eet er vaak pasta bij (nog gemakkelijker!) en dan wat italiaanse kruiden, basilicum en oregano, dat heb ik altijd in huis, paar pijnpitjes, op het laatst wat knof erbij en smullen maar! Ik krijg altijd honger van jouw posts!

rosabeer zei

Ziet er heerlijk uit, doe ik zelf ook graag van die restjes schotels maken. Zeker nu we nog maar met zijn 2en zijn. We hebben namelijk nog steeds de gewoonte om voor meer personen te koken. En weer zo'n voorbeeld van niet lang in de keuken en toch gezond eten.
En je kunt er zoveel variatie's op maken.
Heeeerlijk !!!

marga zei

Ziet er in elk geval heerlijk uit!!!
Fijn weekend