woensdag 23 juli 2008

Summer salad Zomersalade

It is finally getting summer in Belgium! We had a very bad month of July. I was cold and it rained a lot. But for this final week they promised us lots of sun.
Therefore I present you with a special green salad.

Het wordt eindelijk zomer in Belgiƫ! We hadden een zeer slechte maand juli. Het was koud en het regende erg veel.Maar voor de laatste week van juli hebben ze ons veel zon beloofd.
Daarom stel ik jullie deze speciale groene salade voor.


Cook and drain some small French green beans.Keep them tender but firm.
Put in a bowl and add some red currant tomatoes or leave the tomatoes out. I will leave them out next time.

Kook fijne spercieboontjes beetgaar en giet af.
Doe in een kom en voer er kleine minitomaatjes bij of laat ze gewoon weg. Persoonlijk zou ik ze er volgende keer niet meer bijdoen.



Do the same with some small green asparagus and some frozen garden peas.
Doe hetzelfde met kleine groene asperges en kleine erwtjes uit de diepvries.


Add some boiled sugersnap peas
Voeg kleine gekookte peultjes toe
Cook the vegatables until done but still crispy and put them after draining immediatly in ice cold water. That will preserve the fresh green color.
Kook te groentjes slechts beetgaar en doe ze na het afgieten onmiddelijk in ijswater. Dat zal hun frisse groene kleur bewaren.


The special thing about this salad is the dressing. This is my own invention.The dressing is made with a jar of English mint sauce. Put the whole jar in a bowl. Chop all kind of fresh herbs. I used parsley, cilantro (not to much) chives, dille and a bit of basil. Mix in total about six tablespoons of these chopped herbs with the mint sauce and add an extra bit of white wine vinager ,some sunflower oil, a few spoonfulls of water and some salt and pepper.
This amount of dressing is enough for two or three of these salads. The rest you can easily freeze.
Het bijzondere aan deze groene salade is de dressing. Deze heb ik zelf uitgevonden.
Neem een potje Engelse mint saus. Dat is een lichte saus op basis van munt, wijnazijn en suiker. Heel fris van smaak. Hak de volgende verse kruiden fijn: dille, peterselie, bieslook en een beetje minder dan de anderen, koriander en basilicum. Doe in totaal ongeveer 6 soeplepels van deze gehakte kruiden bij het potje muntsaus. Voeg een extra beetje witte wijnazijn toe en wat peper en zout en een scheut water en wat maisolie. Met de opgegeven hoeveelheid kan je twee tot drie salades dresseren. De rest van de dressing kan je heel goed invriezen.

I hope you will enjoy this very special salad!

Ik hoop dat jullie hem lekker vinden!

6 opmerkingen:

Marianne zei

Het is dat ik net mijn lunch aan het eten ben anders zou ik er honger van krijgen.
Ziet er erg lekker uit je salade!
Groetjes, M

LiLi M. zei

Ik ben dol op salade. Ik ga deze zeker een keer proberen en ik ben ook benieuwd naar de dressing. Ik laat je zeker weten wat ik er van vind, maar omdat ik met een stel carnivoren in huis woon, kan dat even duren! Mmmm ik krijg er al trek van! Groetjes!

Rhondi zei

Hi Nicky. MInt sauce is a great idea for a dressing! I'll have to try it. Looks beautiful too.
I'm glad to hear you're having some summer weather. I'd gladly send you some.It's been in the 90s (that's around 35 C)for a couple of weeks! So I've just stayed inside and sewed.
Hugs, Rhondi

vosgesparis zei

ziet er allemaal lekker uit ;))

marga zei

Ziet er in elk geval heerlijk uit!!!!!!!

Gattina zei

Talk about summer, lol ! After 6 days of nice sunshine and heat we are sitting again in rain and 22 °C ! At least I had a wonderful weather last week in the summer school in Libramont !