zondag 3 augustus 2008

Dress form

You have seen this dress form before in my topic about a beautiful poppy. But here it is again. I found it a lot of years ago in an antiqueshop and even when it looks to be a child size it is not. It has a bust and a waist!!! So it is an old miniature dress form.
The little vintage dress came my way true a student of mine who wore it when she was a small girl. The dress must be about 80 years old by now.
But now I have found another use for my little dressform!

Jullie hebben dit kleine mannequintje al eerder gezien in mijn topic over de prachtige klaproos uit m'n tuin. Maar hier is het nog eens. Ik heb het jaren geleden gevonden in een antiekwinkel en ook al lijkt het een kindermodelletje het is het niet. Het heeft nl. een taille en een buste!!! Het is dus een oud miniatuurtje.
Het jurkje kreeg ik van een oud cursiste. Zij droeg het als kind en het jurkje moet nu zo'n 80 jaar oud zijn.
Maar nu heb ik een niewe manier gevonden om het het te gebruiken...

I now use it to photograph the baby shirt on that I make!! There is a new little Etsy shop on the way and I will be selling these sweet little shirts in it. The shop will be called BlumaBlue and I will keep you informed when it opens.

Ik gebruik het nu om de baby shirtjes op te fotograferen die ik maak. Er is nl. een kleine Etsy shop in de maak en ik hoop daar oa deze shirtjes te gaan verkopen. Het winkeltje zal BlumaBlue heten en ik hou jullie op de hoogte wanneer het zo ver is.

Aren't these sweet old pictures lovely? I add some vintage or new lace to them and adorn them with vintage buttons and sometimes embroidery.Zijn deze oude plaatjes niet heerlijk? Ik versier ze met oude of nieuwe kant en een oud knoopje en soms ook wat borduurwerk.

This is one of the latest shirt I made. It was a gift for my daughters co-worker who became mom to little Rufus!

Dit is een van de laatste shirtjes dat ik maakte.Het was een kadootje van m'n dochter voor een collega die mama geworden was van de kleine Rufus!

I just love making things for babies!

Ik vind het gewoon heerlijk om babyspulletjes te maken!

7 opmerkingen:

LiLi M. zei

Wat ontzettend leuk Nicky!!! Zowel je zelf gemaakte t-shirts als het feit dat je ze op je miniatuur paspopje fotografeert! Ik zou je paspopje ook wel eens willen zien zonder dat ze iets aan heeft, want volgens mij is dat ook heel leuk en decoratief. Heel veel succes met de opening van je Etsy shop, hou ons maar op de hoogte wanneer dat precies plaats vindt. Ik zou zeer zeker ook een customize service aanbieden: de naam t-shirts! Fijne zondag!

Rhondi zei

Hi Nicky
Thanks for stopping by. I agree with you that they could build sveral homes for how much it costs them to build one. The one they built here is way too big for the neighborhood!
Hope you're having a good week.
Hugs, Rhondi

Elly zei

Wauw Nicky! Wat leuk dat je op Etsy gaat! Je shirtjes zien er echt heel erg schattig uit, veel succes! Tja, ik vind babykleertjes ook nog steeds erg leuk, het heeft altijd iets vertederends.
Je paspopje is een schatje, het oude jurkje trouwens ook!

jeanette zei

hallo nicky, wat maak jij ontzettend mooie dingen, heel veel succes met de verkoop! en bedankt voor de vertaling van de kaarten, je kan het wel een beetje raden dat het over een kapotte kruik gaat maar toch fjn dat je dan net iets meer weet, ik zet je bij m`n favorieten dan kom ik nog eens weer, daaag!

Something White zei

Die mooie witte shirtjes gaan beslist een succesnummer worden!! Heel geslaagd ook om er de naam van de kleine in verschillende lettertypes op te zetten; goeie vondst! Zulke shirts doen het altijd goed als cadeautje voor een jarige of bij een geboorte. Ik ben nieuwsgierig naar je Etsy-shop. Wanneer gaat die de lucht in?

Twa zei

Spannend; je etsy shop. Heel veel succes! De kleertjes zijn heel erg schattig. Ik vind het oude jurkje ook wel heel erg leuk hoor.

monique zei

wat ontzettend leuk dat je die leuke spullen gaat verkopen op etsy!Heel veel succes ermee.
Wat een schattige paspop en wat een leuke kleertjes heb je gemaakt.

fijn weekend.
Monique.