zondag 30 september 2012

Mutsen en zo Hats and things

 Het is herfst. De zonnebloemen zijn uitgebloeit en de zaadhoofden liggen te wachten om er in de winter de vogels mee te voederen.

It's Autumn. The sunflowers have died down and the seedheads are waiting to feed the birds with.

Dus het is tijd voor mutsen en sjaals. De wintermode is fris van kleur dit jaar en dat vraagt dus om kleurige dames- en kindermutsje. Turquoise en oker en mosterdgeel zijn zeer geliefd tegenwoordig daarom heb ik veel in die kleuren gehaakt.
 
So its time for new hats and scarves and so. Winter fashion is very colorful this year and all yellows and teals are very fashionable.


 
Hierboven enkele kindermutsjes voor de leeftijd van ongeveer 1 jaar  in Alpaca en Merino wol. Lekker warm en toch niet kriebelend. Hieronder een paar mutsjes in Acryl garen en Alpaca voor de grotere kinderen van 5 jaar en ouder.
 
Above some small childrens hats in Alpaca and Merino wool. The hats beneeth are for larger children and teens in Alpaca and Acrylic wool. As always I make to many.....
 
Op vraag van de schoondochter maakte ik ook enkele haarbanden.Fijn om de oren lekker warm te houden als je niet van mutsen houdt. Ze zijn er voor kinderen en volwassenen in lekkere warme 100% Merino wol.
Because my daughter in law asked me I also made some headbands in Merino wool. Nice to keep your ears warm if you don't want to wear a hat.
Zoals altijd maak ik meer dan ik zelf kan gebruiken daarom zijn de
mutsen en haarbanden eventueel te koop. Gelieve me dan een mailtje te doen.
 Prijzen tussen 7 en 15 euro zonder verzending.

2 opmerkingen:

Nightshade zei

Ziet er allemaal heel leuk uit! Die mutsen zijn zelfs nog tof voor volwassenen ook hoor. Heel kleurrijk voor tijdens de grijze en koude dagen! :)

De uitgebloeide zonnebloemharten liggen hier ook al klaar om als vogelvoer te dienen tijdens de winter, en we hebben verder nog wat ander vogelvoer ingeslagen om in ons vogelhuisje in de tuin te leggen ook. De winterkoninkjes, roodborstjes, mussen, ... zullen er weer blij mee zijn! Hopelijk zien we ook de groene specht terug die vorige winter in onze tuin is komen overwinteren. :)

groetjes,
Karolien

Casper - Headict zei

Prachtige kleuren, die mutsen. Zou inderdaad ook heel mooi zijn voor volwassenen. Vergelijk maar eens met "professionele" mutsen van Coal, Barts of Nobis: http://www.headict.nl/101-muts. Merken die ook klein zijn begonnen :)