Ik ben geen echte koekjes bakker. Normaal gezien vind ik het allemaal nogal snel te zoet. Tot ik dit receptje vond. Dit is voor mij echt het perfecte koekje en je kan er alle kanten uit.
I'm not really a cookie baker. Usually I find them to sweet. Until I found this one.I love it. It's light and crumbly, not to sweet en very versitile.
Dit is het receptje:
125 gram echte boter
125 gram fijne witte suiker
165 gram gewone bloem
100 gram maizena
2 eidooiers
rasp van 1 citroen
1 eetlepel citroen sap
Je zal zeggen wat zijn die rode spikkels in het deeg, wel dat zijn de fijngehakte blaadjes van een dikke rode roos uit de tuin. Dat proef je niet echt met de citroen maar je zou de citroen eruit kunnen laten en dan het citroensap vervangen door wat rozenwater. Je kan gecombineerd met de citroen ook 1/2 koffielepel fijngesneden lavendel gebruiken.
Meng de suiker met de zachte boter, roer er de eidooiers door en dan de bloem en de maizena, de citroenrasp en het citroensap. Je kan het deeg onmiddelijk gebruiken maar ook even ingepakt in de koelkast leggen.
This is the recipie
125 gram real unsalted butter
125 gram of fine white caster sugar
165 grams of flour
100 grams of patato starch
2 egg yolks
zest of one lemon finally grated
1 spoon of lemon juice.
The red specks in the dough are finelly chopped red rose petals. You can ommit those or you can loose the lemon zest and juice and add some rosewater.
Mix the soft butter with the sugar.Add the eggs, then flour and patato starch and the lemon and the lemon zest. You can roll out the dough straight away or refridgerate it for a while.
The red specks in the dough are finelly chopped red rose petals. You can ommit those or you can loose the lemon zest and juice and add some rosewater.
Mix the soft butter with the sugar.Add the eggs, then flour and patato starch and the lemon and the lemon zest. You can roll out the dough straight away or refridgerate it for a while.
Rol het deeg zo'n 6 mm dik uit, zeker niet te dun. Steek er koekjes uit en bak op bakpapier op ongeveer 160 graden gedurende ongeveer 15 minuten. Het koekje mag nauwelijks kleur hebben.
Roll the dough out until its about 1/4 inch thick is and cut some shapes and bake at about 320°F. Bake for about 15 minutes. Cookies should hardly have color.
Je kan deze koekjes heel goed zo eten maar je kan ze ook vullen. Ik vulde de bloemvormpjes met vanille boteroom die ik mengde met lemoncurd.Zeer lekker!
De koekjes kan je zeer goed bewaren in een koekjes doos, als je er tenminste kan afblijven!!
You can eat this cookies plain but this time I filled the flower cookies with buttercream that I mixed with lemoncurd. Delicious!You can keep these cookies for a long time if you can keep out of the cookie tin of course!!!
1 opmerking:
Hey Nicky! Fijn dat je je blogje terug hebt opgepikt!
Superleuk receptje van die koekjes, dat ga ik zeker eens uitproberen. Heb zowel rozen als lavendel in de tuin, dus moet goedkomen. ;-)
Ben alleen wel jaloers op je kattenvormpje voor de koekjes, daar ga ik nog eens naar op zoek!
groetjes,
Karolien
Een reactie posten