zaterdag 19 februari 2011

Secret Valentine

Onze naaiclub ' Het Leuvens Stiksel" had dit jaar een Secret Valentine georganiseerd.
Op voorhand hadden we een vragenlijst moeten invullen en daaruit moest onze ' Valentijn' een passend kadootje distilleren.
Mijn partner, Misjoef had van mij katten, kleindochter en de kleuren roze,wit en groen onthouden.
Ik kreeg dus een prachtig linnen zakje gevoerd met roze bloemetjes en in dat zakje zat er voor m'n kleindochter een allerliefst zakje met geborduurde poesjes op.

En in dat zakje zat nog eens een heel lief gebreid poesje voor haar. Ik was blij met m'n kadootjes.Ik kan niet wachten om maandag m'n kleindochter haar zakje en haar poesje te geven.

Dit zijn de kadootjes die ik maakte voor mijn Valentijn partner.De partner die mij werd toebedeeld was iemand die wel in de club was ingeschreven maar op dat ogenblik nog niet op onze avonden was geweest en daarinboven had ze slechts hele korte antwoorden gegeven op de vragen.
Ik had dus heel weinig houvast. Hetgeen wat ik het meeste onthield was dat ze een beginnende naaister was. Daarom dacht ik dat een goed speldenkussen en een handig tasje voor naaigerief zeker wel van pas zou komen.
Voor de kleur koos ik mooie diepe donkere kleuren. Ik wist niet welke kleuren dat ze mooi vond buiten zwart dus dat was even gissen.

Als plezierig accent maakte ik dit muizen speldenkussentje erbij. Dit draag je om je vinger. Het is echt een heel handig ding om mee te werken. Mijn patchworkvriendinnen hebben jaren geleden allemaal zo'n muisje gekregen en het wordt heel enthousiast gebruikt.Ik hoop maar dat m'n Valentijntje er blij mee was en dat ze het zal kunnen gebruiken.
2 opmerkingen:

Mararangi zei

Nicky, dat speldenkussenmuisje is echt wel keischattig.

OCTOPOES zei

Awel, van dat muisje was ik meteen fan! Dat patroontje wil ik wel, of een tutorial. Past wel in huis tussen alle (echt & knuffel) katten :-)