vrijdag 10 september 2010

Oma streepjes Granny stripes

Vorige weekend was ik wat aan het rondsnuffelen op een paar creatieve blogs en op een Engels blog kwam ik vrolijk gehaakte dekens tegen. Het soort dat in de jaren 70/ 80 populair waren. Lisa van Attic 24 http://attic24.typepad.com/weblog/crochet/ is er helemaal weg van en daar zag ik de Oma Streepjes deken ( Granny Stripe). Blijkbaar is daar nu een revival van want je komt ze met de tientallen tegen op allerlei blogs. En ja, ik was weer verleid door al die leuke kleurtjes....
Met 1 druk op de knop kon ik het totaal pakket van deze breiwol kon bestellen en ja voor ik het wist had ik op het knopje gedrukt....

I was quite charmed with the old style granny stripe blankets I see on creative blogs. On 1 blog I could buy the entire packet for a granny stripe blanket and before I knew, I had pushed the to buy button.
Gisteren zat de wol al in de brievenbus en terwijl de verver de laatste hand legde aan het verven van de slaapkamer ben ik gelijk aan de slag gegaan met de haakpen.
Je zet 240 lossen op en doet dan een rij vasten.
Dan draai je het werk en haakt drie lossen en dan haak je in de eerste steek 1 stokje.Je haakt 2 lossen, slaat 2 steken over en dan haak je 3 stokjes. Dan weer 2 lossen, 2 steken overslaan en weer 3 stokjes. Je eindigt met 2 lossen en 2 stokjes.
Dan draai je het werk en in elk bekomen gaatje doe je nu 3 stokjes, 2 lossen,2 steken overslaan enz enz....
Na 2 rijen van elke kleur kies je een nieuw kleurtje.
Yesterday I croched a lot but I'm afraid this won't last...Next weekend and next week will be very busy. We are renovating our bedroom. The painter has finished with his job and the furniture just arrived. So we will be busy finishing the room.
Ik heb vreselijk veel gehaakt gisteren maar ik vrees dat het de volgende dagen niet zo snel meer zal vooruit gaan. Het volgende weekend en de volgende week zullen heel erg druk zijn. De verver is klaar en de nieuwe slaapkamer meubelen zijn geleverd dus dit weekend zal er flink geklust moeten worden. Maar ik ga vast elke avond eventje een uurtje of zo verder haken want het is een leuk werkje aan de tv. Wordt vervolgd.


2 opmerkingen:

LiLi M. zei

Ooh wat een mooie kleuren, daar word je direct vrolijk van! De envelop is naar je op weg hoor, kan elk moment in de brievenbus vallen. Ik wens je een fijn weekend en heel veel haakplezier!

Nadiake zei

Hoi

Op welke site heb je die wol eigenlijk besteld? ik ben zelf ook met een granny stripes begonnen, maar vind deze kleuren zo leuk :-)

groetjes Nadia