dinsdag 17 juni 2008

Busy, busy, busy... Druk, druk, druk...
No time to blog this week. I am very busy because I am hosting a quiltday at my house next saterday. I have been a member of a quiltforum for more then a year and I thought it was time to host a quiltday in Belgium.
The forum is Dutch and the members are mostly Dutch. Almost all the gatherings are in Holland and if you like me don't like to travel and do not drive a car it is almost inpossible to join those gatherings.
12 Dutch and Belgian lady's will join me at my home next saterday. You want believe how much preparation this takes. I need the whole week to clean the house, bake and cook for lunch and prepare the workshop.
In the mean time all the daily things have to be done too.
The kittens have to be weened this week and I had to bring them downstairs so they could start to join every day life. In bringing them downstairs, I had to move around the whole sitting room! This was not the best week to have to do that but it had to be done this week. They are getting a bit to big to stay upstairs in their birth quarters.


Ik heb deze week niet veel tijd om te bloggen want ik bent aanstaande zaterdag de gastvrouw voor een bijeenkomst van quilters van een quiltforum. Al meer dan een jaar ben ik lid van dat forum en het werd tijd dat een aantal onders ons elkaar eens leerden kennen. Als je gelijk ik niet graag reis en je dan ook nog eens geen auto rijdt dan wordt het moeilijk om aan zulke bijeenkomsten deel te nemen. Daarom heb ik voorgesteld om zelf gastvrouw te zijn,
Het forum is Nederlands en de meeste bijeenkomsten hebben plaats in Nederland. Daarom nu eens een dag in België waar uiteraard ook onze Nederlandse vriendinnen welkom zijn.


Maar je gelooft niet hoeveel voorbereiding zo'n dag van 6 uren vraagt. Ik ben er de hele week zoet mee. Het huis moet gepoetst worden , er moet een workshop worden voorbereid en er moet gekookt worden voor de lunch.
Het moest natuurlijk treffen dat het ook net deze week de hoogste tijd was dat de kittens naar beneden kwamen om deel te nemen aan het dagelijkse leven. Dat wilde zeggen dat om die de ruimte te geven dat de hele woonkamer moest worden geherorganiseerd. Maar ik kon het niet langer uitstellen.
A short word about the two quilts you see in the picture.
The first one is the first quilt that I made from Kaffe Fassett fabrics and the first quilt ever that I made axactly like it was in the book. I still love it. Normally is sits on the bed in the guestbedroom / computer/ sewing room. But when I have kittens in that room, it is put away for safekeeping.
The other quilt is a quilt that I made from Kaffe Fassett fabrics and other yellow/green and orange fabrics. I had it on the guestroom bed last year when my husband had a depression and the guestbedroom became my safehaven. It is now owned by my niece, Kristal who loves these bright and sunny colors. She is Leo and this are the colors of the birthsign Leo.
I have to go now, lots to do. See you next week!Een kort woordje over de quilts in de foto's. De eerste quilt is de eerste quilt die ik maakte in Kaffe Fassett stoffen. Het was ook de allereerste quilt die ik exact namaakte zoals hij in het boek stond. dat had ik in 25 jaar quilten nooit eerder gedaan. Hij ligt normaal altijd op het bed in de gastenkamer.Maar als ik er kittens heb wonen dan wordt hij voor alle veiligheid opgeborgen.
De tweede quilt maakte ik ook gedeeltelijk in Kaffe Fassett stoffen maar ook in andere gele/oranje en groene lapjes. Vorige zomer, toen m'n man z'n depressie had, lag hij op het bed in de gastenkameer/computer/naaikamer die op dat moment mijn toevluchtsoord was.
Nu is hij in het bezit van m'n nichtje die dol is op deze zonnige kleuren. Zij heeft dan ook het sterrebeeld Leo/ Leeuw en dit zijn helemaal de kleuren van dit sterrebeeld.


Nu ga ik verder werken.Het zal wel volgende week worden voor ik opnieuw de tijd heb om weer te bloggen.

8 opmerkingen:

LiLi M. zei

Heel veel plezier op de quiltersforum dag! De quilts zijn prachtig! Wat een werk, maar zeer de moeite waard natuurlijk. Neemt iedereen iets mee om te laten zien? Hier in de straat zit een 'bee' en die houdt regelmatig wedstrijden. Nogmaals heel veel plezier!

Gattina zei

I always clean after my visitors never before, lol ! otherwise I have to do it twice. The only thing which has to be VERY clean is the toilet, because there people have time to look in the corners !

Something White zei

Waouw Nicky, wat een parels van quilts! Dat kleurenfestijn is echt prachtig. Je zou het misschien niet geloven als je m'n huis tegenwoordig ziet, maar toch hou ik veel van kleur en ik kan me ook geen 'kleurloos' leven voorstellen :D
Als ik voor de kinderen tekeningen maak, doe ik het altijd in de meest bonte kleurschakeringen en ik word er zelf blij van. In jouw quilts zie ik echt liefde voor details. Ik moest wel lachen om je opmerking over dat keukengebeuren bij ons. Stan - mijn man - vindt sowieso al dat ik maniakale trekken begin te vertonen wat die fotografie betreft! Laatst had ik bijv. een taart gemaakt en Stan wilde er al in beginnen te snijden, toen ik bijna woest riep dat ik er eerst nog een foto van moest maken, haha. Vroeger - met mijn vorige camera - had ik dat niet zo, maar sinds ik dat nieuwe wondertoestel heb, kan ik er bijna niet meer van af blijven en ik hou dat ding voortdurend in de aanslag. Maar ik vrees voor een nabije computercrash, want door de grote hoeveelheid foto's wil onze PC wel nog eens blijven hangen :D
De opmerking die je enkele dagen hierover geschreven had, staat er trouwens nog, maar dan onder de mozaïek van die 4 kleine foto's in die blogpost.
Veel goede moed bij alle voorbereidingen van het quilt-evenement bij je thuis en ook veel plezier op de dag zelf! Lieve groet, Marjolijn

Ps. Hoe gaat het trouwens met Ysenbrandt? Is hij er helemaal bovenop gekomen?

The Dutchess zei

Erg mooi...wens je veel plezier ook.kom graag weer eens bij je kijken......

monique zei

Wat een prachtige quilts zeg!
Ik wens je heel veel plezier op de quilters forum dag.

marga zei

Wat een prachtige quilts Nicky.....dat doe ik je niet na.
Hoop dat je een fijne dag hebt gehad.
Fijn weekend.

Rhondi zei

Hi Nicky
You are a busy girl!! I love both the quilts. The colors are so great and I am a big fan of Kaffe Fassett. Don't get too stressed over having the quilters at your house. As long as you are friendly and welcoming, they won't notice how clean your house is!
Hugs, Rhondi

Anoniem zei

hoi,

dat ist ja mooi.
sooooo mooi,die quilte.
groetjes sydney