Dit is een zeer lekker en ook wel feestelijk gerechtje dat ik tegenwoordig regelmatig maak gewoon omdat het zo snel is.
Pasta met scampies met look, citroen en peterselie
Wat heb je nodig:
Spagetti
Scampies ongeveer 1 kilo voor 4 personen
2 ongespoten citroenen
1 ganse bos peterselie
50 gram boter
2 a 3 teentjes look.
Zet het water voor de spagetti op met zout en kook de spagetti beetgaar.
Maak alles gereed voor de scampies want het gaat enorm snel.
Neem een braadpan en verhit de boter tot lichtbruin ( ja het is veel boter maar het vormt ook de saus)
Bak de scampis aan. Knijp de look uit over de scampi's. Rasp de schil van de citroenen en strooi over de scampi's. Kruid met peper en zeezout.
Als de scampi's klaar zijn ( paar minuten hooguit) dan doe je er het sap bij van 1 citroen en je gooit er de ganse bos gehakte peterselie bij. Roer nog even om. Neem de scampies dan gelijk van het vuur.
Giet de spagetti af en bewaar een paar soeplepels kookwater.
Meng de scampies en met de spagetti en het kookvocht en serveer meteen.
donderdag 10 maart 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
hmmm, scampi, zijn hier altijd een topper.
Een reactie posten